„Polo“ najbolji, a „kamaro“ najlepši auto u 2010.

Bez autora
Apr 12 2010

"Folksvagen polo" je samo nekoliko meseci posle naslova "Evropskog automobila godine" poneo i titulu najboljeg na svetu za 2010. "Polo" je nagrađen na Salonu u Njujorku, gde je prema izboru 59 novinara iz 25 država zaslužio da slavi ispred finalista "mercedesa E klase" i "tojote prijus". Kvalitet, sigurnost i ekološka nota pomogli su "polu" da ponovo uspeh "Folksvagena" iz prošle godine, kada je planetu osvojila šest generacija "golfa". Nagrada za "Najbolji svetski dizajn" pripala je "ševroletu kamaro" (finalisti su bili "sitroen C3 pikaso" i "kija soul"), koji će se za najkasnije 12 meseci prodavati i na evropskom tržištu. Obrazloženje žirija bilo je da "kamarov" izgled u sebi objedinjuje duh prošlih vremena i moderna shvatanja. Sportista godine, odnosno "performance car 2010" je "audi R8 V10" koji je bio "brži" od "ferarija kalifornije" i "poršea 911 GT3".

„Polo“ najbolji, a „kamaro“ najlepši auto u 2010."Folksvagen polo" je samo nekoliko meseci posle naslova "Evropskog automobila godine" poneo i titulu najboljeg na svetu za 2010.

"Polo" je nagrađen na Salonu u Njujorku, gde je prema izboru 59 novinara iz 25 država zaslužio da slavi ispred finalista "mercedesa E klase" i "tojote prijus".

Kvalitet, sigurnost i ekološka nota pomogli su "polu" da ponovo uspeh "Folksvagena" iz prošle godine, kada je planetu osvojila šest generacija "golfa".

Nagrada za "Najbolji svetski dizajn" pripala je "ševroletu kamaro" (finalisti su bili "sitroen C3 pikaso" i "kija soul"), koji će se za najkasnije 12 meseci prodavati i na evropskom tržištu. Obrazloženje žirija bilo je da "kamarov" izgled u sebi objedinjuje duh prošlih vremena i moderna shvatanja.

Sportista godine, odnosno "performance car 2010" je "audi R8 V10" koji je bio "brži" od "ferarija kalifornije" i "poršea 911 GT3". Četvrta nagrada na Njujorškom salonu dodeljena je u kategoriji "Ekološki automobil 2010", a pobednik je ponovo bio "Folksvagen" sa svojim "blumoušn" modelima ("pasat", "golf" i "polo").

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik